fbpx
2018. augusztus 24.

Újabb filmes díj Helstáb Martinnak

Bujtor István Filmfesztivál
Elnyerte a 9. Bujtor István Filmfesztivál kiemelt különdíját a Kaposvári Egyetem hallgatója. Helstáb Martin legújabb "Meg kell dögleni" című kisfilmjét ismerte el a nívós szakmai zsűri.

Rekordszámú hatvankét nevezésből huszonöt filmet válogatott be a szakmai zsűri a 9. Bujtor István Filmfesztiválra. A balatonszemesi seregszemlén Helstáb Martin legújabb "Meg kell dögleni" című kisfilmje kiemelt különdíjat kapott. A Kaposvári Egyetem hallgatójának alkotása egy absztrakt világot ábrázol, amelyben dögevő lények viaskodnak a túlélésért.
A zsűri külön kiemelte a filmben megteremtett erőteljes, sajátos világot és fontos mondanivalóját. A kisfilm jelenleg nemzetközi fesztiválkörútját járja, így egyelőre nem elérhető online. A premier tavasszal a 2. Ceglédi Filmfesztiválon volt, ahol egyből a fődíjat hozhatta el.
Helstáb Martint tavaly a "Hurut" című, világszerte sikert arató kisfilmjéért díjazták Balatonszemesen. A Kaposvári Egyetem hallgatójának munkájával legközelebb a 2. Hét Domb Nemzetközi Filmfesztiválon találkozhat a közönség, ahol a "Jó étvágyat, bogaram!" című filmjét vetítik.

 

bujtor dij foto

 

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat