fbpx
2018. június 18.

Egyedülálló képzés indul egyetemünkön

Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzés indul a Kaposvári Egyetemen

Országosan egyedülálló képzés indul a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán. A keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzésről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a kari és egyházi vezetők.

Ez a képzés igazi unikumnak számít, a keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzést a Kaposvári Egyetem elsőként indítja el az országban – ezen szavakkal köszöntötte a  résztvevőket Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja.
A képzés részleteit pedig már Dr. Kőműves Zsolt egyetemi adjunktus, szakfelelős ismertette. Eszerint a két félév során a hallgatók önismeretet és kommunikációt, korszerű vezetési modelleket, módszereket és technikákat sajátítanak el. Emellett lehetőségük nyílik saját vezetői készségeik és képességeik fejlesztésére is.

Dr. Berke Szilárd dékánhelyettes a tudomány és gyakorlat szerepét hangsúlyozta, hiszen  képzés során kiemelt szerepet kap a tréning módszerű, intenzív készségfejlesztés.
A képzés indítását a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista közösségek egyaránt támogatják.

Varga László megyéspüspök rendkívül fontosnak nevezte a képzés indítását. Mint fogalmazott: veszélyben van a keresztény európai kultúra, ezért szükséges a keresztény értékrendű közösségek szervezése. Emellett pedig az egyháznak is több szakképzett vezetőre van szüksége.

Pongrácz Máté evangélikus lelkész pedig arról beszélt: ez a képzés végre világossá teszi, hogy mit is jelent és milyennek is kell lennie egy keresztény vezetőnek.

A tervek szerint már a 2018/19-es tanévben elindul a keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzés.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat