fbpx
2018. június 07.

Még több programmal vár a KÁN

Még több programmal vár a Kaposvári Állattenyésztési Napok
 

A korábbinál is több és színesebb szakmai- és közönségprogram várja az érdeklődőket az idei Kaposvári Állattenyésztési Napokon. A házigazda Kaposvári Egyetem immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg a nagyszabású agrárseregszemlét szeptember 28-30. között.

Interaktív agancsmustra, vadászati kiállítás, élőhely bemutató és játékos vadászképző is várja idén a nagyközönséget a Kaposvári Állattenyésztési Napokon.

A szabadidős programok mellett ezúttal minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak a szakmai rendezvények. A tervek szerint lesz Smartfarm precíziós állattenyésztéssel foglalkozó konferencia, de húsmarha- és baromfitenyésztési rendezvény is várja szakmai képviselőit. A hagyományokhoz híven megrendezik a XXV. Szent Mihály-napi Juhtenyésztési Fórumot, de a nagy teljesítményű sertés-hibridek tartásával, takarmányozásával, valamint a halászati ágazattal foglakozó kerekasztal beszélgetések is gazdagítja az idei tudományos programot. Emellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen egy Élelmiszer és Marketing konferencia is szervezés alatt áll.

A kiállításon az állattenyésztést kiszolgáló gépeket, eszközöket, berendezéseket, a háttéripari termékeket, szolgáltatásokat kínáló cégek, valamint a takarmányipart, az állategészségügyet, az élelmiszeripart és az agrárfinanszírozást képviselő vállalkozások is helyet kapnak.

Idén sem maradhat el a tenyészállat-kiállítás, ahol ezúttal holstein-fríz és magyartarka fajtabemutató és show-bírálat is színesíti a programot.

A gyerekek nagy örömére ismét lesz Gazdaudvar, ahol krumplit ültethetnek, veteményezhetnek, állatokat etethetnek, belekóstolhatnak a vidéki életformába.

A KÁN szakmai- és közönségprogramjai évente mintegy 200 kiállítót és több mint 30 ezer látogatót vonzanak. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően pedig nem túlzás azt mondani, ma már nemcsak a Dunántúlon, de országosan is meghatározó állattenyésztési rendezvény a Kaposvári Állattenyésztési Napok.

 

Kedvcsinálóként előző évi Kapos TV Szeminárium műsorába készült összeállítás a XI. Kaposvári Állattenyésztési Napokról:

Utoljára frissítve: 2018. június 08.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat