fbpx
2018. május 24.

Legyen élmény a matematika! – ÉlményMűhely

Élményműhelyekben fedezték fel a matematika szépségeit!

Játékos és izgalmas is lehet a matematika, valamint az informatika – ezt bizonyították az Élményműhely-foglalkozások a Kaposvári Egyetemen. Az eseményen mintegy 250 diák vett részt.

Focizó robotokat építhettek, valamint a művészet és a matematika közötti kapcsolatot is megismerhették azok a tanulók, akik részt vettek az Élményműhely-foglalkozásokon, a Kaposvári Egyetemen. Emellett kipróbálhatták a Poliuniverzum nevű új játékcsaládot is, amely nemcsak készséget fejleszt, és vizuális-esztétikai élményt nyújt, hanem a tudományos világképet is tágítja, mivel egy különleges matematikai arányrendszeren, a léptékváltásos szimmetrián alapul.

A szervezők célja, hogy bebizonyítsák, a matematika nem unalmas képletgyűjtemény, hanem izgalmas érdekes, játékos, mindenütt ott van a világon és a mindennapjaink része.

Az eseményen több mint 250 tanuló próbálhatta ki kreativitását az Élményműhelyekben. A diákok nagy része Kaposvárról és a környező településekről érkezett, de egy budapesti csoport is részt vette a műhelymunkákban.

Az Élményműhely tehát egyszerre felfedezés, játék, művészet, tudomány, innováció, vállalkozói szellem és design - vallják a szervezők.

 

Teljes galéria  

Utoljára frissítve: 2018. május 28.
© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat