fbpx
2017. november 27.

Verseny a fenntarthatóságért

Verseny a fenntarthatóságért - 5. Országos Városmarketing verseny regionális elődöntője

A Kaposvári Egyetemen adott otthont az 5. Országos Városmarketing verseny regionális elődöntőjének. A megmérettetésre Pécsről, Szegedről, Győrből és Budapestről érkeztek résztvevők. Egyetemünk csapata a november 28-i győri elődöntőben Berhida fejlesztési lehetőségeit mutatja be.

Nagy elismerés, hogy éppen a Kaposvári Egyetem adhat otthont az 5. Országos Városmarketing verseny regionális elődöntőjének – hangsúlyozta köszöntőjében egyetemünk stratégiai- és oktatásfejlesztési rektorhelyettese. Prof. Dr. Végvári György kiemelte: szükség van az együttgondolkodásra annak érdekében, hogy egy fenntartható jövőt építsünk. Ennek pedig része ez a megmérettetés is – tette hozzá.

Kaposvár város részéről Dr. Pintér Rómeó önkormányzati képviselő, városmarketingért felelős polgármesteri megbízott arról beszélt: a somogyi megyeszékhelyet nem túlzás a Smart City mozgalom egyik úttörőjének nevezni, hiszen Kaposváron semmi nem történhet úgy, hogy az ne az önfenntartást szolgálja – fogalmazott a tanácsnok.

A kaposvári elődöntőben a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, és a győri Széchenyi István Egyetem csapata vett részt. A fiatalok Kaposvár, Mórahalom, Paks, Siklós és Zalakaros esetében azt vizsgálták, hogy a marketing hogyan támogathatja az infó-kommunikációs technológiákra épülő városfejlesztést, konkrét projekteket, kommunikációt, imázs és márkaépítést valamint az okos várossá válást.

A verseny elsődleges célja, hogy közös értéket teremtsenek a városmarketinggel foglalkozó elméleti és gyakorlati szakemberek valamint a szakmát tanuló egyetemisták. Az eseménynek köszönhetően megvalósulnak a városok marketingjét segítő új kreatív megoldások, emellett a választott városokat is népszerűsítik. Nem utolsó sorban pedig szakmai és baráti élményt szerezhetnek a résztvevők, akik a hosszútávú közös munkát is megalapozhatják.
A szakmai zsűri döntése értelmében a Corvinus Egyetem, Paksról, valamint a Pécsi Tudományegyetem, Kaposvárról készült prezentációja jutott az országos döntőbe.

Egyetemünk csapata a november 28-i győri elődöntőben Berhida fejlesztési lehetőségeit mutatja be.

 

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat