fbpx

krudi gyorgy 20200812 wide

Egykori műszerei, munkaeszközei is őrzik Kurdi György emlékét a Szent István Egyetem Kaposvári Campusán. A hagyatékon keresztül az intézmény hallgatói megismerhetik a Lovasakadémia egykori állatorvosának életét és munkásságát.

2020. augusztus 11.

Adományozási felhívás

Adományozási felhívás a Zétényi kultúrház újjáépítése érdekében

Nagy veszteség érte a felvidéki kulturális életet! Mint az alábbi megrendítő fotókon is látható, leégett a Tőketerebesi járásban található Zétény községi hivatala, illetve a szomszédságában álló kultúrház május 6-án. A tűz, amely elpusztította Zétény község kulturális intézményét, első sorban a település és járás kulturális életében jelent mérhetetlen veszteséget, azonban annak következményeit minden közösségek iránt elkötelezett Kárpát-medencei magyar átérzi.

SZIE sajtóközlemény

Új felsőoktatási intézmény jön létre Szent István Egyetem néven 2020. augusztus 1-jén. Az új egyetem a legjobb európai példák alapján építkezik és ennek megfelelően a kontinens és a világ élvonalába törekszik – hangzott el az intézmény alapítása alkalmából szervezett eseményen. Az új Szent István Egyetem egyik célja, hogy a több tudományterületet felölelő intézmény mezőgazdasági képzése a hazai és nemzetközi agrár-felsőoktatás megújításának zászlóshajója legyen.

2020. július 29.

PÓTFELVÉTELI 2020

Pótfelvételi a Szent István Egyetem Kaposvári Campus 2020 szeptemberében induló képzéseire!

Elindult a pótfelvételi 2020. Jelentkezz most!

Vonalhúzás: mintegy félezren felvételiztek sikerrel a Kaposvári Egyetemre

Közel ötszáz diák nyert felvételt a Kaposvári Egyetemre. A legmagasabb ponthatárok ezúttal is a gazdasági képzésekben jelentkeztek, de nehéz volt bekerülni a színművész, valamint a látványtervező szakokra is, ahol 400 pontot kellett elérniük a felvételizőknek.

Együttműködés állatgenetikai laboratórium létrehozásáért

Kimagasló szakmai jelentőségű stratégiai megállapodást kötött július elején a MÁSZ, a Kaposvári Egyetem és a NÉBIH. Az együttműködés célja egy olyan genomvizsgálatra alkalmas állatgenetikai laboratórium létrehozása, amely a legmodernebb módszerek alkalmazásával hatékonyan tudja segíteni a magyar állattenyésztőket.

Ünnepi Szenátusi Ülés a Kaposvári Egyetem Németh Antal Színművészeti és Kulturális Központjában

A kiemelkedő munkát végző dolgozókat ismerték el szerdán a Kaposvári Egyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén. A Németh Antal Színművészeti és Kulturális Központban tartott eseményen átadták a jubileumi díjakat is, amelyet néhai Dr. Baka Józsefnek, Prof. Dr. Horn Péternek, valamint Dr. Leitner Sándornak ítéletek oda.

Frissdiplomás nemzetközi hallgatók

A Stipendium Hungaricum programban résztvevő, végzős külföldi hallgatókat köszöntötték a Kaposvári Egyetemen. A fiatalok jelentős része Magyarországon folytatja tovább tanulmányait.

A gyerekek a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájának Élménykertjében

Már munkájuk gyümölcséből csemegézhetnek a gyermekek a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájának Élménykertjében. A kicsik kóstolhattak új hagymát, céklát és paradicsomot is, a cukkiniből pedig finom ebéd készült. A cél, hogy közelebb hozzák a vidéki életet az óvodásokhoz.

Bővült a szakirányú továbbképzések palettája

Újabb szakirányú továbbképzések indulnak a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán (2020. augusztus 1-jétől Szent István Egyetem Kaposvári Campus Pedagógiai Kar). Ennek köszönhetően a hallgatók immár 16 szakterületen mélyíthetik el tudásukat. Az érdeklődők augusztus 24-ig jelentkezhetnek a képzésekre.

Oklevélátadó Ünnepség a Kaposvári Egyetemen

Befejeződtek a diplomaosztók a Kaposvári Egyetemen. Hétfőn és szerdán a Pedagógiai, míg pénteken az Agrár-és Környezettudományi, a Gazdaságtudományi, valamint a Rippl-Rónai Művészeti Kar hallgatói vehették át okleveleiket. A koronavírus járvány miatt idén különleges módon, kizárólag a végzős hallgatók jelenlétével szervezték meg az ünnepségeket. 

Életének 81. évében elhunyt dr. Albertini Béla

Albertini Béla 1940. március 14-én született Vizsolyban. Felsőfokú tanulmányait a szombathelyi Tanítóképző Intézetben kezdte, ahol 1963-ban szerzett diplomát, majd 1971-ig az ELTE Bölcsészettudományi Karának történelem-népművelés szakos hallgatója volt. Fotóesztétika doktorátusát 1979-ben, a művészettörténet-tudomány kandidátusi fokozatát 1984-ben szerezte meg.

KE Egyetemi Vízitábor a Desedán

A Kaposvári Egyetem Testnevelési és Sportközpont 2020. június 22-25. között tartotta a hagyományos egyetemi vízitáborát. A COVID-19 miatt új helyszínen, a kaposvári Deseda tavon.

A koronavíus cégekre gyakorolt hatását kutatják

„A koronavírus okozta válság milyen kihívásokat és változásokat idézett elő a hazai vállalati, intézményi szféra emberi erőforrás menedzselési gyakorlatában”? – erre a kérdésre keresi a választ az a kutatás, amelyben a Kaposvári Egyetem is részt vesz. A kérdőív elektronikusan és hagyományos módon is kitölthető.

Sajtótájékoztató Prof. Dr. Gyuricza Csaba

A Szent István Egyetem és a Kaposvári Egyetem összeolvadásával olyan agrárfókuszú, multidiszciplináris egyetem jön létre, amelyben a Kaposvári Egyetem mind a négy karának helye és szerepe van – erről beszélt Prof. Dr. Gyuricza Csaba kedden, Kaposváron. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója kiemelte: az integrációval Magyarország egyik legnagyobb és leghatékonyabb felsőoktatási intézménye jön létre, mintegy 20 ezer hallgatóval, 3500-4000 dolgozóval és öt kampusszal.

Kaposvári Egyetem: Megtartjuk a diplomaosztót!

Igazodva az aktuális járványügyi helyzethez és figyelembe véve a hallgatók és a szülők kérését, a Kaposvári Egyetem vezetése úgy döntött, hogy idén mégis megtartja a diplomaosztókat. Az ünnepségeket a maximális biztonság érdekében karonként, hozzátartozók nélkül, kizárólag a végzettek jelenlétével szervezi meg az intézmény.

bareith tibor 20206011 wide

A hallgatók szavazatai alapján a 2019/20-as tanévben Bareith Tibor érdemelte ki a Balogh László-díjat. A GTK Pénzügy és Számvitel Intézetének egyetemi tanársegédje az ötödik oktató, aki átveheti az elismerést.

KE Virtuális diplomaosztó 2020

A bizonytalan járványügyi helyzetre való tekintettel idén különleges módon, virtuális diplomaosztóval ünnepli végzős hallgatóit a Kaposvári Egyetem. Az intézmény vezetése számára elsődleges polgárai biztonsága, ugyanakkor az is kiemelten fontos, hogy méltó módon köszöntsék a friss diplomásokat. 

Kaposvári Egyetem kampusza

A Magyar Közlöny 2020. évi 125. számában kihirdetésre került a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXIII. törvény, melynek 21.§ (2) bekezdése alapján a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 115. §-a kiegészül a következőkkel: "2020. augusztus 1. napjával a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem összeolvadásával a Szent István Egyetem jön létre."

Ingyenes online tananyag segíti a hallgatókat

Több mint kétszáz kuponnal támogatta a mateking.hu a Kaposvári Egyetemet. Így az online oktatási platformon a hallgatók és oktatók ingyenesen használhatják a valószínűség számítás illetve a statisztika tárgyakhoz kapcsolódó tananyagokat.

Sikeres volt az online TDK a Gazdaságtudományi Karon

Rendhagyó módon online formában valósult meg a 2019/2020-as tavaszi TDK fordulója a Gazdaságtudományi Karon. A hallgatók ezúttal is két szekcióban mutatták meg tehetségüket.

Ismét lehet szavazni a legjobb GTK-s oktatóra

Szerdától (május 27-től) ismét lehetőség nyílik arra, hogy a Gazdaságtudományi Kar hallgatói döntsenek a Balogh László díj odaítéléséről. A 2019/20-as tanév legjobb GTK-s oktatójára egy héten keresztül a Neptun felületén lehet voksolni.

Angolul is elindulhat a vidékfejlesztési agrármérnök szak

Újabb idegen nyelvű képzés indulhat a Kaposvári Egyetemen. Az Oktatási Hivatal döntése értelmében várhatóan ősztől angolul is elérhetővé válik a Gazdaságtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakja.

Élsportolói ösztöndíj

A Kaposvári Egyetem 12 hallgatójának ítélték oda idén az élsportolói ösztöndíjat. A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes átadó ugyan elmaradt, de az érintettek már megkapták oklevelüket és a pénzügyi támogatást is. Intézményünk és Kaposvár városa 4 millió forinttal segíti a fiatal sportolók karrierjét.

Tudásszomj rendezvénysorozat

Alkalmazkodva a járványhelyzethez online formában folytatódik tovább a Tudásszomj elnevezésű rendezvénysorozat. Első alkalommal, május 28-án Varga József a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának közgazdász professzora ismerteti kutatását az érdeklődőkkel.

Prof. Dr. Józsa Krisztián
A Kaposvári Egyetem Szenátusa egyhangúlag, 20 igen szavazattal támogatta Prof. Dr. Józsa Krisztián dékáni pályázatát. A Pedagógiai Kar vezetőjének legfontosabb célja: a képzési portfólió bővítése és a tudományos aktivitás erősítése.

Egyetemi Könyvtár

Elindulnak az Egyetemi Könyvtár alapvető szolgáltatásai hétfőtől (május 18.). A szolgáltatásokat egyelőre csak az oktatók, hallgatók és dolgozók vehetik igénybe. A látogatók csak a járványügyi előírások betartásával látogathatják a bibliotékát.

Online vizsgák várnak a hallgatókra

A koronavírus járványra való tekintettel jellemzően online vizsgák várnak a Kaposvári Egyetem hallgatóira a jelenlegi vizsgaidőszakban. A négy karról 504 hallgató jelentkezett záróvizsgára. Összesen pedig több mint 2400 hallgató ad számot tudásáról online módon.

© 2020 Szent István Egyetem Kaposvári Campus. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat